Történetünk
Az MVM Balance Zártkörűen Működő Részvénytársaság. (MVM Balance Zrt.) az MVM Zrt. 100%-os tulajdonú leányvállalata.

A cég jogelődjét (a GTER Gázturbinás Erőműveket Üzemeltető és Karbantartó Kft.-t) az alapító MVM Rt. 1999. október 1-jén hozta létre, a tulajdonában lévő, összesen mintegy 410 MW névleges beépített teljesítőképességű litéri, sajószögedi és lőrinci – rendszerszintű szolgáltatást nyújtó – tartalék gázturbinás erőmű kezelési feladatainak ellátására.

Az alapító 2007 novemberében meghozott döntése alapján a GTER Kft. 2008. január 1-jén részvénytársasággá alakult. A Társaság alapvető feladata a korábban is kezelt tartalék erőművek teljes körű és gazdaságos üzemeltetésén túl a tulajdonos által meghatározott fejlesztések végrehajtása, továbbá az Észak-budai Fűtőerőmű és a Bakonyi Gázturbinás Erőmű hosszú távú üzemeltetési feladatainak ellátása.

Az MVM BVMT Zrt. által építetett, és a cég 2014. évi beolvadásával Társaságunk tulajdonába került a Bakonyi Gázturbinás Erőmű, amelynek teljes körű üzemeltetési és rutin karbantartási feladatait is ellátja. A 116 MW névleges villamos teljesítményű, két azonos blokkból álló erőmű – rendszerszintű szolgáltatást nyújtó – tartalék gázturbinás erőművi feladatokat lát el.

Az Észak-budai Fűtőerőmű Kft. 2019. évi beolvadásával Társaságunknak változatlanul feladata a fűtőerőmű 74 MW hő és 49,98 MW villamos teljesítményű berendezéseinek kezelése, műszaki állapotának fenntartása, azok karbantartása, az erőmű rendelkezésre állásának biztosítása.
Az alapító által meghatározott – számvitelileg is szétválasztott – alaptevékenységeket a társaság az elvárásokhoz igazodó szervezeti struktúrában végzi.

Az MVM Balance Zrt. szándéka, hogy mindenben megfeleljen az alapítói elvárásoknak, a tevékenységével kapcsolatos törvényi, rendeleti, hatósági és központi irányelveknek. Társaságunk az MSZ EN ISO 9001:2015, MSZ EN ISO 14001:2015 és MSZ EN ISO 50001:2019 tanúsításokkal rendelkezik. Az Integrált Irányítási Rendszer szervesen kapcsolódik az anyavállalat érvényben levő központi irányelvben rögzítettekhez.